Sterre

Tijdens een groei-echo met 24 weken zwangerschap bleek Sterre te klein. De gynaecoloog constateerde te weinig ’flow’ in de navelstreng. In eerste instantie mocht moeder Mirjam nog gewoon thuis blijven en werd zij op afstand gecontroleerd. Op oudjaarsdag werd Mirjam, met 29 weken zwangerschap, toch opgenomen in het Sophia Kinderziekenhuis om zo het kindje beter in de gaten te kunnen houden. Sterre ging steeds minder bewegen in de buik en toen er bij Mirjam een zwangerschapsvergiftiging werd geconstateerd, werd Sterre op 6 januari met behulp van een spoed-keizersnede geboren.

Sterre bleek een vechtertje en groeide goed. Op woensdag 20 januari werd zij overgeplaatst naar het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Hierdoor ging het even wat slechter met haar. Gelukkig wende Sterre snel aan haar nieuwe omgeving en ging haar conditie weer vooruit.

Op maandag 25 januari werd Sterre het eerste Earlybirdje dat ik mocht fotograferen. Wat een prachtig kindje!
Nog heel klein: 1270 gram. Deze ochtend mocht zij bundelen met mama. De moedermelk, die Mirjam eerder had gekolfd, krijgt Sterre door middel van een sonde. Na afloop heeft papa Ramon haar terug gelegd in de couveuse en haar luier verschoond. Terwijl papa nog even knuffelde met zijn meisje, lag Sterre met open oogjes te luisteren naar mama die in gesprek was met de lactatiedeskundige. Erg mooi om te zien…

Inmiddels is Sterre uit de couveuse en in een warmtebedje. Daarnaast heeft zij haar eerste echte flesje gekregen met afgekolfde moedermelk. Ze is sinds de reportage al ruim 400 gram gegroeid!

Sterre heeft twee grote broers, die helaas nog niet bij haar mochten komen kijken omdat zij nog geen waterpokken hebben gehad. Ik hoop van harte dat Sterre de komende weken verder zal aansterken. Nog even geduld en dan kan het echte genieten beginnen, samen met haar grote broers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*