Fotovakschool

Maart 2012 begon ik met de basisopleiding aan de Fotovakschool in Rotterdam. Dit was een korte vooropleiding, bedoeld om de basiskennis van fotografie&photoshop bij te brengen. Dit smaakte naar meer en dus ging ik in september 2012 verder met de deeltijd Vakopleiding. Deze opleiding duurt 2 jaar en is verdeeld in verschillende modules met bijbehorende opdrachten. Een aantal van deze opdrachten vindt je terug op deze pagina. Want hoewel mijn hart ligt bij het fotograferen van kinderen (en grote mensen) zoals ze zijn, vind ik het ook erg leuk om op basis van een concept te fotograferen. Samen biedt dit een mooi evenwicht!

Module Lokatiefotografie II:
WERELDKAPPER GOES LOCAL

Voor deze opdracht heb ik klanten van De Wereldkapper in Alphen aan den Rijn gefotografeerd in de stijl van het haarverzorgingsmerk CREW. op een voor Alphenaren herkenbare plek.

Met dank aan Jean Paul Blakenburg, eigenaar van De Wereldkapper.
De foto’s kun je terugvinden op zijn website: www.wereldkapper.nl.

Studiofotografie II:
MOVES

Voor deze opdracht heb ik een dansdocente gefotografeerd in verschillen ‘dance-moves’ voor wervende posters voor een dansschool. Waanzinnig leuk om te doen! Met grote dank aan de enthousiaste Denice van der Steen, dansdocente bij Dansschool Harry Cools in Alphen aan den Rijn. Zie hier het resultaat:

Lokatiefotografie I:
(fictieve) reportage+cover voor het tijdschrift BIT

Voor deze reportage heb ik een springruiter gevolgd in haar voorbereiding voor het Nederlands Kampioenschap.

Uiteindelijk heb ik bovenstaande foto’s op deze manier verwerkt in de lay-out voor het tijdschrift:

Een 2e opdracht voor deze module was een mode-drieluik: 1 foto op een binnenlocatie, 1 foto op een buitenlocatie en 1 foto op een locatie naar keuze. Mijn oudste dochter was hiervoor het ‘slachtoffer.’ Het was best pittig voor haar: dat jaar was het in maart erg koud. Daarom extra trots op het resultaat!

Huiswerk-opdracht

Een van de huiswerkopdrachten was het fotograferen van een designwinkel, samen met een beroepsportret van de eigenaar. In plaats van een winkel met designmeubels, ben ik een winkel met ‘designbloemen’ binnen gestapt om te vragen of ik daar mocht fotograferen. Ik ben Alexander, de eigenaar van Alexander Meesterbloembinder, erg dankbaar dat ik deze gelegenheid heb gekregen. Op zijn website vindt je nog veel meer bijzondere bloemwerken: www.alexanderspek.nl.